Verhaal 7: stoppen met de pil

Verhaal 7: stoppen met de pil

Veel pijn en veel ongemakken maakte toen de stap om de dokter te volgen in het verhaal van de anticonceptie heel aanlokkelijk. Ik was 14 jaar en ik startte met de pil. Ik ondervond enkel maar voordelen. De pil maakte de pijnlijke maandstonden dragelijker en zo kon ik mijn regels ook beter regelen met mijn sport leven. Ik ervaarde geen gewichtstoename of andere bijwerkingen die ik zeer irritant vond. Ik had nooit echt gedacht dat er ook nog andere alternatieven waren en volgde de redenering van de dokter volledig

Ik ben nu 20 jaar dus dat wil zeggen dat ik non stop zes jaar de pil genomen heb. Met hier en daar natuurlijk wel de befaamde stopweek maar stoppen met de combinatiepil nee daar dacht ik niet aan! Nu zes jaar verder begon de twijfel toch toe te slaan. De laatste tijd kwamen er meer nevenwerkingen en als ik op de tijd terug kijk dat ik de pil nam herinner ik me toch veel schommelingen in mijn gemoed en moet ik toegeven dat ik me toch vaak minder in mijn vel gevoeld heb. Of ik dit nu volledig kan toeschrijven aan de pil wil ik graag achter komen!  Ik ben er ook van overtuigt dat de pil niet de juiste oplossing is voor mijn menstruatiepijn en dat deze vooral ontstaat door een hormonale disbalans. En dat de pil vaak geslikt wordt puur voor het gemak. Ik wil mijn lichaam leren kennen zonder de pil, zonder hormonen die alles beïnvloeden.

En daarom heb ik besloten om de komende periode pil loos door het leven te gaan. Of ik bang ben om te stoppen: Ja zeker! zes jaar lang hormonen slikken is niet niks! wat doet het met mijn lichaam, hoe functioneer ik zonder, hoe ondersteun ik nu mijn lichaam het best, ...

Hoe dat gaat lopen ga ik onder vinden maar ik hou jullie zeker op de hoogte!

Ik sta volledig open voor al de veranderingen en kijk er vooral naar uit om mijn eigen lichaam echt te leren kennen! 

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.