Verhaal 5: Anticonceptiezoektocht

Verhaal 5: Anticonceptiezoektocht

Vanaf mijn eerste vriendje ging ik naar de dokter voor anticonceptie. Die gaf me een combinatiepil en deze nam ik zonder hierbij bij na te denken. Toen ik wat last begon te krijgen van acne, koos ik voor een zwaardere combinatiepil. Deze pil werd ook vaker voorgeschreven specifiek voor acne. Mijn puistjes op mijn rug verdwenen, maar ik kreeg enorm veel bijwerkingen. Ik had dagelijks veel buikpijn, gespannen borsten en zat slecht in mijn vel. Op een dag had ik door dat deze klachten door de zware anticonceptiepil kwamen en ben ik onmiddellijk gestopt met deze pil. Ik voel me nu pakken beter en snap niet dat ik zo lang een zware pil heb genomen enkel voor puistjes.

Hierna ben ik verder in mijn zoektocht gegaan en heb ik de minipil geprobeerd. De gynaecoloog vertelde me dat dit de meest natuurlijke pil is die voor het minste bijwerkingen zou zorgen. Dit klopte, alleen werd mijn acne er terug veel erger van en had ik ook geen menstruatie meer. Persoonlijk was dit voor mij enorm stresserend om maandenlang geen regels te hebben. Ik heb toen ook besloten om te stoppen met deze pil.

Ik vind het heel moeilijk om anticonceptie te vinden die bij mij past, ik ben zelf dus nog een beetje op zoek en gebruik nu momenteel niets. Dat voelt het beste, geen hormonen in mijn lijf.

Retour au blog

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.